Eventyrrommet 2018

 
 
 

Laurdag 28. april blir det framsyningar i Eventyrrommet kl 12 og kl 13.30 i samband med Familiedag på Førdehuset!

28795476_10156001100376145_7388868874826940416_n.jpg

Denne dagen fortel Kyrre og Wilhelm historia om "Vesle Hans og møllaren".

Billettar i resepsjonen på Førdehuset.


 

I Eventyrromet 10. mars les Kyrre Eikås Ottersen og Wilhelm  Støylen frå Oscar Wilde si klassiske eventyr -forteljing, "Den trufaste venen".

Her får vi presentert ei likning om den trufaste venskapen mellom Vesle Hans og Møllaren fortalt av ein bokfink til ei vassrotte. Møllaren har all makt i venskapsforholdet med vesle Hans. Kvifor let vesle Hans seg undertrykje og kvifor blir Møllaren forguda av alle rundt han? Historia stiller mellom anna spørsmål om kva eit godt venskap er.

 

Laurdag 10. februar får vi høyre om "Bymusikantane frå Bremen" av Grimm-brørne i Eventyrrommet. Fire gamle dyr er på flukt. Når dei møter kvarandre finn dei nytt håp og venskap. Planen er å gå til Bremen for å freiste lukka som bymusikantar. Men vegen er lang og dyra vert svoltne. Så oppdagar hanen noko spanande...

 

Laurdag 20. januar blir det "bok-kino" der Wilhelm les boka «Månen som ville lyse som ei sol» av Elin Grimstad. Litt song vert det også. Det er spanande å få ein bror eller ei søster. Men det er ikkje alltid berre kjekt når den nye får all merksemda. Då kan ein bli både sint og sjalu. Dette snakkar Wilhelm om på Eventyrromet denne laurdagen. Boka «Månen som ville lyse som ei sol» står i fabeltradisjonen, og som er omsett til hindi og engelsk.

 


NB! Det vert ikkje billettsal på familielaurdag, men du betaler 50 kr per person i resepsjonen på Førdehuset for å delta på alle aktivitetane denne laurdagen. 
 
 

Våren 2018 på Eventyrrommet: 
Familielaurdag på Førdehsuet:
20. januar
10. februar
10. mars
28. april

Hausten 2018 på Eventyrrommet:
15. september - Nynorsk barnebokfest
17. november - Bornas verdsdagar Førde
15. desember - Jul i Førdehuset

*Med atterhald om endringar